Resfințirea bisericii din Ruget – Gorj

Sute de credincioși au fost prezenți, astăzi, 16 septembrie 2012, la resfințirea Bisericii „Cuvioasa Parascheva” din Parohia Roșia de Jos, satul Ruget, județul Gorj. Sfânta Liturghie și slujba de resfințire au fost săvârșite de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum a precizat Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La final slujbei, Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt în care a detaliat învățăturile Evangheliei acestei duminici și i-a îndemnat pe credincioși să fie întotdeauna aproape de biserică, pentru a dobândi viața veșnică: „Biserica să vă fie întotdeauna locul de întâlnire cu Dumnezeu, locul de pace, de rugăciune, locul în care să vă simțiți bine, ca în Casa lui Dumnezeu, pentru că Biserica este Casa Tatălui Ceresc. Dacă noi vom căuta această Casă, vom fi răsplătiți să locuim în Casa Cerească a Tatălui”.

De asemenea, Mitropolitul Olteniei i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea sfântului locaș, acordând gramate de mulțumire persoanelor care s-au implicat în mod deosebit în realizarea lucrărilor de pictare a bisericii, iar preotului paroh i-a acordat rangul bisericesc de sachelar. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Hobeanu a fost hirotonit preot la Parohia Bodăiești, Protoieria Craiova Nord iar tânărul teolog Gheorghe Paul Dolofan a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Cornești, Protopopiatul Târgu Jiu Sud, județul Gorj.

Resfințirea Bisericii „Sfânta Parascheva” a avut loc ca urmare a finalizării lucrărilor de pictură interioară și exterioară realizate în ultimii ani la acest sfânt locaș care a fost ridicat în perioada 1996 – 2000.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…