Resfințirea bisericii din parohia Valea Timișului

Ieri, 22 februarie a.c., în „Duminica Înfricoșătoarei Judecăți”, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a resfințit biserica parohiei Valea Timișului din Protopopiatul Caransebeș.

Aflată în apropierea municipiului Caransebeș, parohia Valea Timișului este una dintre localitățile importante din Banatul Montan și în același timp, o parohie cu tradiție în Episcopia Caransebeșului. Recunoscută pentru hărnicia și credința locuitorilor ei, parohia Valea Timișului își păstrează cu sfințenie tradițiile și obicieiurile.

Totodată, în ultima perioadă, preotul paroh Ioan Lupa și cei 431 credincioși au întreprins eforturi de a reda bisericii parohiale strălucirea de odinioară, astfel că prin binecuvântarea lui Dumnezeu și a Chiriarhului, biserica a fost restaurată atât în interior, cât și în exterior.

Biserica și-a reprimit strălucirea restaurării prin slujba de resfințire a bisericii, oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, care a înnoit și pecetluit primenirea sfintei mese, deteriorate în timp. După oficierea slujbei de resfințire a bisericii s-a săvârșit dumnezeiasca Liturghie arhierească, în cadrul căreia Chiriarhul a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Ioan Lupa, care în ultima perioadă, alături de credincioșii săi a depus eforturi deosebite pentru a reînfrumuseța biserica parohială.

După cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a mulțumit atât preotului paroh, dar mai ales credincioșilor, pentru dragostea de care au dat dovadă prin susținerea efortului de a rectitori biserica pe care înaintașii lor au construit-o cu multă râvnă.

Sărbătoarea de la parohia Valea Timișului s-a încheiat tradițional prin participarea tuturor credincioșilor la agapa dragostei frățești.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente