Resfințirea Bisericii din Parohia „Vadu Pașii”, județul Buzău

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia „Vadu Pașii”, județul Buzău, a fost astăzi, 28 noiembrie, resfințită. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„Frățiile voastre, ați făcut milostenie nu cu Biserica, ci cu semenii voștri care se roagă aici și nu au posibilitatea să ajute”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Lăcașul de cult a fost ridicat cu sprijinul enoriașilor în anul 1891. De-a lungul timpului, biserica a fost restaurată în repetate rânduri.

Pentru activitatea depusă în parohie, părintele Teodor Edu a fost distins cu rangul de sachelar. Restaurarea lăcașului de cult s-a realizat și cu sprijinul autorităților locale.

La sfintele slujbe au participat aproape 1.000 de credincioși din localitate, dar și din împrejurimi.

La sfârșitul sfintelor slujbe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat și slujba Parastasului pentru părinții slujitori în parohie trecuți la Domnul, dar și pentru ctitori.

Comentarii Facebook


Știri recente