Resfințirea bisericii din Parohia Strâmtu, județul Gorj

Credincioșii din frumoasa localitate gorjeană Strâmtu au petrecut astăzi, 1 martie, în Duminica Lăsatului Sec pentru Postul Mare, două importante evenimente: resfințirea bisericii cu hramul Sfântul Ilie Tesviteanul și prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu al Olteniei. Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de resfințire și slujba Sfintei Liturghii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, Diaconul Dumitru-Ovidiu Popescu a fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Strâmtu.

Biserica din Strâmtu are o vechime de 106 ani și nu s-au mai efectuat lucrări la ea din anul sfințirii, 1903. În aceste condiții, au fost necesare ample lucrări de consolidare și reparare, care au vizat îndeosebi structura de rezistență și acoperișul. Ca o recunoaștere a strădaniei în realizarea acestei lucrări, Mitropolia Olteniei a acordat astăzi, 1 martie 2009, gramate de mulțumire și apreciere Preotului Ion Fotescu, parohul comunității gorjene, Domnilor Marian Ardeiu, primarul localității, și Nicolae Săvoiu, epitropul bisericii.

În cuvântul de învățătură, rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre lucrarea de renovare a bisericii din Parohia Strâmtu, lucrare în care s-a simțit puterea lui Dumnezeu, cel care sporește întotdeauna lucrul mâinilor noastre, când facem fapte bune și ne îngrijim de Casa Domnului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa s-a referit la perioada Postului Sfintelor Paști, la modul cum trebuie să viețuim în aceste zile de pregătire pentru întâmpinarea Învierii Domnului și la importanța celor două aripi pe care Dumnezeu ni le dăruiește în drumul nostru spre mântuire: postul și rugăciunea.

Sursa: www.m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…