Resfințirea bisericii din Parohia Satu Nou, județul Buzău

Peste 1000 de credincioși au participat la slujba de resfințire a bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Mucenic Teodosie de la Brazi” din Parohia Satu Nou, comuna Valea Râmnicului, județul Buzău. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a spus: „În ultimii ani, la această biserică, s-a lucrat foarte mult cu strădania părintelui paroh, cu ajutorul membrilor consiliului și comitetului parohial și a multora dintre frățiile voastre care l-ați sprijinit fie cu bani, fie cu materiale. Este ceea ce ne bucură pe noi toți pentru că sunteți uniți întru credința noastră strămoșească și întru slujirea bisericii”.

Construcția bisericii a început în toamna anului 2006, lucrările fiind finalizate în 2008. Apoi a urmat pictarea lăcașului de cult, care a fost executată de pictorul-diacon Aurel Voicu din Constanța, împreună cu ucenicii săi.

sincron

Bucuria finalizării lucrărilor la noua biserică a fost împărtășită de toți cei prezenți la slujbă, mulți dintre ei contribuind la împlinirea acestui deziderat.

Pentru întreaga activitate desfășurată până în prezent, tânărul preot paroh a fost distins cu rangul de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente