Resfințirea Bisericii din Parohia Halânga, Episcopia Severinului și Strehaiei

Credincioșii mehedințeni sunt așteptați să participe duminică, 17 octombrie, la resfințirea bisericii cu hramurile ,,Pogorârea Sfântului Duh” și ,,Sf.Ierarh Nicolae’ din parohia Halânga, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Nord. Slujba de resfințire va fi oficiată de Preasfințitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiaseverinului.ro. După slujba de resfințire se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească.

Biserica din satul Halânga, așezată pe malul râului Topolnița, a fost construită în anii 1920-1930, de către locuitorii satului Halânga. A fost sfințită pe data de 12 octombrie 1930 de catre Preasfințitul Vartolomeu, Episcopul Râmnicului Noului Severin.

Între anii 2006-2010, sfântul locaș a trecut prin ample lucrări de restaurare. Astfel, cu sprijinul Primariei Izvorul Bârzii, a Secretariatului de Stat pentru Culte și prin bunavoința unor oameni inimoși, s-a reușit schimbarea tâmplariei, restaurarea picturii și refacerea tencuielii. De asemenea, a fost construită o nouă clopotnița în curtea bisericii și a fost achiziționat un clopot nou.

Comentarii Facebook


Știri recente