Resfințirea bisericii din Parohia Glimboca, Protopopiatul Caransebeș

Sute de credincioși au participat în Duminica Sfintei Cruci la resfințirea Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Glimboca din Protopopiatul Caransebeș, în urma lucrărilor de renovare și restaurare. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează TRINITAS TV.

Ierarhul a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, și Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

„Dacă în 8 noiembrie 1970, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului așeza în piciorul Sfintei Mese din această biserică sfintele moaște ale sfinților mucenici care au pătimit pentru Hristos, iată că după aproape 42 de ani, astăzi, 18 martie 2012, resfințim jertfelnicul, Sfânta Masă și binecuvântăm această biserică”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Adormirea Maicii domnului” din Glimboca a fost târnosită pentru prima dată în anul 1970. Pentru strădania depusă la renovarea lăcașului de cult, părintele paroh a primit rangul de iconom stavrofor.

Printre numeroșii tineri și copii înveșmântați în straie populare, la eveniment au mai luat parte autorități locale, precum și membrii Asociației „Oastea Domnului” din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente