Resfințirea Bisericii din Parohia Gemenea, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a resfințit în Duminica a VI-a după Rusalii Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Gemenea, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Cu acest prilej, părintele paroh Alexandru Roșu a primit rangul de iconom stavrofor, informează ‘Ziarul Lumina’.

În urmă cu două zile, credincioșii din comuna Stulpicani, dar și din alte localități învecinate au participat la resfințirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Gemenea, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În ultimii 11 ani, de când în parohia Gemenea a fost numit părintele Alexandru Roșu, s-au făcut importante lucrări de înfrumusețare și consolidare ale acestui sfânt lăcaș: s-a executat pictura interioară, s-au făcut reparații exterioare la fațada bisericii, s-au refăcut în parte acoperișul, catapeteasma, pardoseala, s-a refăcut agheazmatarul. Lucrările la Biserică au fost susținute de părintele paroh Alexandru Roșu și de credincioși, beneficiind și de ajutorul câtorva sponsori. ‘Slujba de resfințire a fost oficiată de IPS Pimen, înconjurat de un sobor de 20 de preoți și diaconi. Mai întâi s-a făcut înconjurul bisericii după rânduiala Bisericii noastre, iar după intrarea în sfântul lăcaș s-a făcut slujba de resfințire. Ne-am îndreptat apoi către podiumul amenajat în apropiere, pentru slujirea Sfintei Liturghii”, ne-a relatat pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

Pachete cu alimente pentru 2.000 de credincioși

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a rostit un cuvânt de învățătură, plecând de la pericopa Evangheliei Duminicii a VI-a după Rusalii, arătând solidaritatea care trebuie să existe între noi, creștinii, și între oameni în general, așa după cum au făcut cei care l-au purtat pe bolnavul din Capernaum și l-au apropiat de Mântuitorul, și în final acesta a primit vindecare. Înaltpreasfințitul Pimen a scos în evidență activitatea frumoasă desfășurată de credincioșii parohiei sub conducerea și povățuirea părintelui paroh. În final acesta a primit distincția de iconom stavrofor. ‘Deși toate zilele dinainte au fost ploioase, în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii vremea a fost frumoasă. Cum s-a terminat de împărțit ultima bucățica de anaforă, s-a pornit o ploaie torențială, dar pe timpul slujbei, repet, a fost foarte frumos. Prin grija parohiei, a Consiliului parohial, a credincioșilor și a acelora cu responsabilități la nivelul comunei Stulpicani, de unde face parte și parohia Gemenea, s-au pregătit pentru toți pelerinii 2.000 de caserole pentru ca fiecare să guste din bunătățile pregătite de enoriași. A fost o mulțime impresionantă de credincioși, iar atmosfera a fost una festivă și frumoasă’, a mai spus pr. protopop Aurel Goraș.

Comentarii Facebook


Știri recente