Resfințirea Bisericii din parohia Garvăn, Episcopia Tulcii

Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii va săvârși slujba de resfințire a Bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Garvăn, prot. Niculițel, localitate aflată în apropierea cetății bizantine Dinogeția. Biserica actuală datează din anul 1937 fiind zidită pe locul unei alte vechi biserici construite în anul 1899 și sfințită în 1910.

În timpul primului război mondial biserica a fost distrusă de bombardamente așa încât s-a zidit o nouă Biserică sfințită la 17 octombrie 1937 de către episcopul Cosma Petrovici al Dunării de Jos. Actuala Biserică a suferit stricăciuni la cutremurele din 1940 și 1977, fiind restaurată de mai multe ori, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

În ultimii ani Biserica a fost consolidată, restaurată și pictată în tehnica frescă de către pictorul Hauk Arnold fiind înzestrată cu toate cele de trebuință cultului divin. Toate acestea au fost posibile datorită jertfelniciei credincioșilor de aici în frunte cu păstorul lor sufletesc preotul Neagu Nicolae Alin.

Comentarii Facebook


Știri recente