Resfințirea Bisericii din Parohia Boian, Protopopiatul Șimleu Silvaniei

În Duminica a XIII-a după Rusalii, astăzi, 22 august, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Boian, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, la slujba de resfințire a bisericii din parohie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiasalajului.ro. Cu această ocazie Preasfinția Sa a oferit distincția de iconom stavrofor părintelui paroh pentru întreaga activitate, de peste 15 ani, în slujba Bisericii.

Parohia Boian, în vechime parte integrantă a localității Cizer, este situată în apropierea Măgurii Priei, la aproximativ 30 km de Zalău, reședința județului, și este al III-lea sat, ca număr de locuitori, care aparține comunei Cizer. Comunitatea este formată din aproximativ 350 de persoane, în proporție de 99,9% ortodocși, predominând familiile de văduvi, întrucât media de vârstă se ridică la peste 65 de ani. Cu toate acestea, sub păstorirea de peste 15 ani a vredniclui părinte paroh Marius-Andrei Șortan, realizările parohiei pe plan pastoral-misionar și administrativ-gospodăresc sunt dintre cele mai însemnate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…