Resfințirea bisericii din localitatea Pardina, Protopopiatul Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit astăzi, 21 septembrie 2011, slujba de resfințire a bisericii din Parohia Pardina, Protopopiatul Tulcea, cu ocazia hramului acestei biserici, Nașterea Maicii Domnului (pe stil vechi). După cum a precizat Alexandru Chituță, biserica a fost ridicată în anul 1860, iar în ultima vreme s-a aflat într-un amplu proces de restaurare interioară și exterioară, părintele paroh Alistar Grigore dorind a-i reda frumusețea dintâi.

În continuare, Preasfinția Sa înconjurat de un sobor de preoții și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească. La invitația primarului localității Preasfinția Sa a săvârșit și slujba de sfințire a unei troițe ridicate și a noului dispensar ce s-a construit în localitate.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a mulțumit și a apreciat credincioșia și jertfelnicia credincioșilor, dar și buna colaborare a primăriei cu biserica.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…