Resfințirea bisericii din localitatea Fântâna Domnească, Mehedinți

În duminica a XX-a după Rusalii, Prea Sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul ,,Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din satul Fântâna Domnească, com. Prunișor, protoieria Strehaia.

Deși în localitate există o altă biserică cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, totuși această bisericuță este extrem de importantă pentru comunitate întrucât se află în cimitir, fiind de strajă la mormintele părinților și strămoșilor noștri. Biserica de lemn a fost strămutată din Maramureș într-un sat din apropiere în 1865 iar în perioada comunistă a fost întrebuințată de necredincioși ca grajd pentru animale. Un om de suflet, avocatul Constantin Robescu, nu a putut răbda acest lucru și cu mari riscuri a îndrăznit să aducă bisericuța în acest sat și să o înalțe în văzul tuturor.

Credincioșii de aici, alături de preotul lor dar și de alți oameni de suflet, au refăcut sfântul locaș, restaurându-l la exterior, dăruindu-i un nou acoperiș și refăcând pictura interioară, încununarea muncii lor având loc în data de 19 octombrie 2008. Pentru merite deosebite la refacerea bisericii au primit hrisoave de recunoștință din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei familia de economiști Ion și Rodica Lupițu și familia de pictori Eugen și Florica Papici, din Drobeta Turnu Severin și originari din această localitate. Tot cu acest prilej, părintele paroh Ion Mihart a primit rangul de iconom. După Sfânta Liturghie s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitori și pentru toți cei adormiți întru Domnul.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente