Resfințirea Bisericii din localitatea doljeană Poiana Mare

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea doljeană Poiana Mare a fost astăzi, 25 iulie, resfințită. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Biserica de aici a fost zidită cu mult timp înainte și ca orice lucru omenesc are nevoie din când în când să fie refăcut, să fie reparat așa cum viața noastră o sfințim și o refacem prin Taina Sfintei Spovedanii și prin Sfânta Împărtășanie și lucrurile pământești le facem tot prin osârdia noastră aducând în același timp osteneala noastră lui Dumnezeu pentru că purtând de grijă pentru Biserica lui Dumnezeu în mod sigur că purtăm de grijă și de sufletul nostru, iar Atotputernicul Dumnezeu Care are și răsplătește cu daruri bogate această lucrare va călăuzi întotdeauna pașii noștri spre tot lucrul bun și spre toată fapta cea bună”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Lăcașul de cult a mai fost sfințit până în prezent de două ori. Anul trecut Biserica a intrat într-un amplu proces de renovare și restaurare.

Credincioșii, veniți în număr mare în Parohia Poiana Mare au avut ocazia să treacă, după tradiție, prin Sfântul Altar unde au sărutat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta masă.

Comentarii Facebook


Știri recente