Resfințirea bisericii din Drăghești, județul Buzău

Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Parohia buzoiană Drăghești a fost resfințită astăzi, 26 noiembrie 2011.

După cum informează TRINITAS TV, slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: „Lângă o biserică importantă, monument istoric, care reprezintă trecutul nostru, iată o biserică nouă în care se slujește, în care frățiile voastre veniți să vă rugați pentru cei dragi ai frățiilor voastre, vii sau adormiți. Vă îndemn, în continuare, să împodobiți această biserică cu prezența frățiilor voastre la sfintele slujbe”.

Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” a fost construită în urmă cu șapte ani, acesta fiind al doilea lăcaș de cult al parohiei. Biserica veche, monument istoric, datează din anul 1747.

La slujba de resfințire au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi.

După slujbă, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a vizitat și veche biserică din Drăghești, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, aflată în renovare.

Comentarii Facebook


Știri recente