Resfințirea bisericii din Ceanu Mare, Protopopiatul Turda

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a resfințit duminică, 28 august, biserica Parohiei Ceanu Mare, Protopopiatul Turda, după cum ne informează Radio Renașterea. Din sobor au făcut parte protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan, și mulți preoți din zonă.

Biserica din această localitate a fost ridicată în anul 1891, după ce înainte fusese o altă biserică din lemn, din care nu s-au păstrat decât unele fragmente.

Actuala biserică a fost supusă în ultimii ani unor lucrări de renovare, despre care ne-a oferit informații preotul paroh Vasile Tarța: „Am schimbat tabla de pe acoperiș, mobilierul din biserică, am refăcut exteriorul bisericii, pridvorul a fost pictat, o reparație capitală, toate lucrările fiind făcute cu contribuția credincioșilor, dar și cu sprijinul autorităților”.

Întreaga istorie a bisericii ortodoxe din Ceanu Mare a fost cuprinsă într-un volum realizat de preotul paroh Vasile Tarța împreună cu localnicul Remus Hădărean, Monografia bisericii din Ceanu Mare. Cartea, care evocă toate datele importante din viața bisericii, a fost lansată duminică, în contextul resfințirii locașului.

Comentarii Facebook


Știri recente