Resfințirea Bisericii din Budieni, județul Gorj

Sute de credincioși au participat astăzi, 28 noiembrie, la slujba de resfințire a Bisericii din localitatea Budieni, județul Gorj. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un numeros sobor de preoți si diaconi.

Mai multe informații aflăm de la corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Biserica, ridicată în 1958, a fost lovită la începutul lunii iunie în acest an de un fulger care a provocat stricăciuni la nivelul acoperișului. Într-un timp relativ scurt s-a reușit repararea acoperișului și totodată s-au executat și alte lucrări exterioare de renovare și restaurare. La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Irineu a rostit un cuvânt în care a dezvoltat învățăturile pericopei evanghelice din această duminică. Apoi, a mulțumit credincioșilor, preotului paroh și primarului din localitate pentru ajutorul dat la repararea Bisericii”

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…