Resfințirea Bisericii din Bârcaciu, jud. Gorj

Câteva sute de credincioși din Parohia gorjeană Bârcaciu au participat astăzi la resfințirea Bisericii cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Adormirea Maicii Domnului și la slujba Sfintei Liturghii, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Împreună cu preoții și credincioșii din această localitate am adus mulțumire lui Dumnezeu pentru osteneala enoriașilor de aici, a preotului și a primarului și a celor care au contribuit la înfrumusețarea casei lui Dumnezeu. Pentru toți ne-am rugat și Biserica se va ruga în continuare pentru cei ce iubesc buna cuvință a casei lui Dumnezeu”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Biserica din Parohia Bârcaciu a fost ridicată între anii 1926 – 1938 și refăcută din temelii în anul 1982, când a fost resfințită de vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor al Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…