Resfințirea bisericii din Băbdiu

În jur de o mie de credincioși au participat ieri, 17 iulie 2011, în localitatea Băbdiu, comuna Bobâlna, județul Cluj, la prima Sfântă Liturghie arhierească oficiată aici după anul 1992, de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, informează radiorenasterea.ro.

Sărbătoarea a fost cu atât mai importantă cu cât a avut loc și resfințirea bisericii parohiale. Programul slujbelor a început dimineață cu sfințirea apei, în jurul orei 9.30 fiind primit Preasfințitul Vasile, care a săvârșit slujba de resfințire și Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de 12 preoți din satele învecinate.

Au participat la acest moment din viața parohiei primarul comunei Bobâlna, Augustin Mureșan, viceprimarul comunei și primarul municipiului Dej, Costan Morar.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost construită între anii 1884-1886. În ultimii ani a fost înlocuit altarul și au fost efectuate lucrări de reparații, a precizat preotul paroh Ioan Cupșa: „Între anii 2004-2011 s-a refăcut iconostasul, fiind înlocuit cel vechi cu unul nou, s-au înlocuit geamurile cu termopan, s-au făcut scări de acces până la intrarea în biserică. S-a restaurat pictura bisericii”.

Toate aceste lucrări au fost binecuvântate ieri, prin slujba oficiată de Preasfințitul Episcop-vicar Vasile Someșanul.

Comentarii Facebook


Știri recente