Resfințirea bisericii din Apoldu de Jos, județul Sibiu

Biserica ‘Buna Vestire’, vechi lăcaș de închinare al comunei sibiene Apoldu de Jos, a fost târnosită duminică, 2 septembrie 2012, în prezența unui număr mare de credincioși. Slujba de resfințire a fost oficiată de ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți din Mărginimea Sibiului.

‘Biserica închinată Bunei Vestiri din Apoldu de Jos a fost construită în anul 1818 și a fost sfințită de către Episcopul Vasile Moga. Masa Altarului a trebuit să fie refăcut în totalitate și am înlocuit-o cu o masă din marmură și a fost sfințită după toate rânduielile canonice ale Bisericii noastre. Preotului i-am oferit cinstea de iconom stravrofor, iar pe mulți dintre ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș le-am oferit acte de prețuire’, a spus ÎPS Părinte Laurențiu, după cum informează TRINITAS TV.

Lăcașul de cult a fost ridicat prin contribuția credincioșilor din localitate, după modelul vechii biserici, care se presupune că dăinuiește din timpul voievodului Mihai Viteazul și este în prezent în plin proces de restaurare.

La sărbătoarea parohiei au participat fii ai satului, îmbrăcați în costumele populare specifice zonei.

Cu prilejul resfințirii, lăcașul de închinare a primit și hramul Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Ardealului. În urmă cu două secole sătenii au primit de la ierarhul transilvănean o sumă mare de bani, donație cu care au cumpărat sute de hectare de pădure, împărțite mai apoi unui număr de cinci sute de familii din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente