Resfințirea bisericii Cuvioasa Parascheva din Tătulești

În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, Sâmbătă 8 septembrie, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din Parohia Tătuleștii de Sus, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a menționat importanța praznicului cu care debutează anul bisericesc: „Maica Domnului, a cărei naștere o sărbătorim, este Împărăteasa îngerilor, dar și a noastră, de vreme ce este Maica Împăratului Hristos. Ei ne rugăm adeseori, când în viața noastră de zi cu zi necazurile și supărările ne copleșesc, sau când avem nevoie de un mijlocitor bun înaintea lui Dumnezeu, pentru că ea, ca Maică a Împăratului Hristos, poate să mijlocească cu îndrăzneală”.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfințitul Sebastian a felicitat pe Pr. Paroh Lică Dumitru și a acordat Distincția de Vrednicie Dlui Primar Lucian Istrate și Dlui Manager Nicolae Crăciun.

În după-amiaza aceleiași zile, la orele 1600, Preasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei în biserica „Nașterea Domnului” din Parohia Jitaru, apoi a sfințit troița construită în curtea bisericii, acordând Distincția de Vrednicie Dlui Cons. Ion Curcă, pentru sprijinul acordat.

Comentarii Facebook


Știri recente