Resfințirea Bisericii cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Haralambie” din localitatea Laza, Protopopiatul Vaslui

Preasfințitul Părinte Corneliu Episcopul Hușilor va resfinți duminică, 9 mai, Biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Haralambie” din localitatea Laza, Protopopiatul Vaslui.

Lăcașul de cult o fost ridicat la începutul secolului trecut iar în ultimii ani s-au făcut ample lucrări de amenajare prin efortul enoriașilor parohiei.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Corneliu Halapciug, parohul Bisericii din Laza: „Începutul zidirii Bisericii din Laza a fost în vara anului 1913 și s-a făcut de către o echipă de meșteri italieni, terminându-se în anul 1919. În anul finalizării Biserica a fost sfințită de Episcopul de Huși Iacob Antonovici. Din 2003 s-a construit praznicarul Bisericii, s-a pictat, s-au construit anexe necesare în desfășurarea activității noastre și s-a construit gard împrejmuitor de 200 de metri. Astfel Biserica a fost din nou pregătită pentru resfințire”.

Comentarii Facebook


Știri recente