Resfințirea Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Nemoiu, județul Vâlcea

În ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii cu hramul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’, din parohia Nemoiu, comuna Amărăști, județul Vâlcea, informează arhiram.ro.

Slujba resfințirii Bisericii a început la orele 09:00, după care s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de 12 preoți și diaconi condus de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a reliefat viața și activitatea Sfântului Ilie Tesviteanul, subliniind felul în care măritul prooroc postea și se ruga.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit duhovnic pe Părintele Cătălin Vladu, de la Parohia Aninoasa. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Corul de cameră „Passionis” de la Universitatea de Muzică din București.

La acest important eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și de stat, preoți și numeroși credincioși ai parohiilor din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente