Resfințirea bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din parohia Bocșa Română, protopopiatul Reșița

În ultima duminică a anului 2008, pe 28 decembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a resfințit biserica și a slujit Sf. Liturghie în orașul Bocșa Română.

Păstorită de preoții Silviu Ferciug și Constantin Miloș, parohia „Sf. Ierarh Nicolae” – Bocșa Română numără 823 de familii, iar biserica parohială se remarcă în protopopiatul Reșița prin exteriorul bisericii, care este pictat cu scene din viața și minunile Sf. Ierarh Nicolae.

Vizita Preasfințitului Părinte Episcop Lucian a fost prilejuită de necesitatea resfințirii bisericii, recent renovată prin osteneala preoților slujitori și a credincioșilor parohiei. Ierarhul a fost întâmpinat cu entuziasm de credincioșii care au participat mai apoi la slujba de resfințire a bisericii și la Sf. Liturghie. Lucrările de renovare au constat în lucrări de reparație a exteriorului bisericii, dar și a interiorului acesteia, care a fost înnoit. Totodată s-a intervenit la picturile care împodobesc exteriorul bisericii.

În cadrul Sf. Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Silviu Ferciug, care a coordonat lucrările efectuate la biserica parohială. În încheiere sfinția sa a mulțumit Ierarhului pentru încrederea acordată prin numirea în această parohie, pentru osteneala și dragostea de a sfinții lucrările de renovare executate și pentru dragoste și preocuparea Preasfinției Sale pentru credincioșii din localitate. Totodată părintele paroh a mulțumit părintelui Constantin Miloș, duhovnicul și sfătuitorul său, ctitorilor și binefăcătorilor, dar și credincioșilor care sunt mereu aproape de biserică.

Cuvântul de învățătură i-a aparținut Preasfinției Sale, care a aținut să pună la sufletul credincioșilor faptul că și noi credincioșii din legea nouă trebuie să împlinim virtuțile creștine și să ne ferim de primejdia păcatului și a fărădelegii, asemenea fugii familiei sfinte de primejdia mâniei lui Irod. Totodată Ierarhul a făcut apel la păstrarea valorilor familiei și a moralității creștine într-o societate tot mai lipsită de receptivitatea mesajului divin, mereu actual pentru întreaga lume.

Din partea administrației locale Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a primit diploma de excelență pentru implicare deosebită în viața duhovnicească din parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocșa Română.

În încheiere Preasfinția Sa a felicitat pe slujitorii, ctitorii, binefăcătorii și credincioșii parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocșa Română, care au creat această zi de bucurie pentru întreaga parohie.

Evenimentul eclesial al bisericii ortodoxe bocșene s-a încheiat prin participarea tuturor credincioșilor la agapa dragostei frățești oferită de parohie cu prilejul resfințirii bisericii.

www.episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…