Resfințirea bisericii cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Reșița Montană

În Duminica a III a după Paști, 3 mai 2009, numită și ‘Duminica mironosițelor’, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian va săvârși slujba de resfințire a bisericii cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din municipiul Reșița.

Construită în perioada interbelică la inițiativa Episcopului vrednic de pomenire Vasile Lăzărescu, prin contribuția credincioșilor din Reșița, în special a celor de la uzinele reșițene s-a construit această biserică, numită de credincioși și ‘catedrala veche din Reșița’, întrucât este cel mai mare locaș de cult ortodox din municipiu. Începând cu anul 2006, la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, această biserică a intrat într-un amplu proces de restaurare a exteriorului, prin retencuirea și decorarea întregului locaș de cult, precum și prin înlocuirea geamurilor și accesoriilor necesare sfintei biserici. Totodată s-au intreprins lucrări de reamenajare și în interiorul bisericii, toate aceste, prin osteneala credincioșilor și a preoților sujitori, având ca și coordonator pe părintele paroh Borislav Tasici.

Slujba la biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Reșița, va începe la ora 9:00, după care se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…