Resfințirea Bisericii Centrului de Instruire „Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș

Altarul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Centrului de instruire pentru infanterie și vânători de munte „Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș a fost sfințit astăzi, 8 noiembrie, informează Radio TRINITAS. Rânduiala sfințirii prin punere de sfinte moaște în altarul Bisericii lăcaș de închinare și pentru garnizoana Unității Militare 01041 din județul Brașov a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Lucrul acesta se întâmplă foarte rar ca exact în ziua hramului să săvârșim și sfințirea Bisericii, dar a rânduit Dumnezeu ca Biserica aceasta, după zece ani de osteneală, să ia chipul pe care îl are acum. Am zidit Sfântul Altar, dar ea rămâne ca să fie împodobită cu pictură. În momentul de față este atât Biserica acestei Unități militare, cât și pentru credincioșii din apropiere, deoarece ea este permanent deschisă”, a spus Înaltpreasfinția Sa, cu prilejul acestui deosebit moment.

Piatra de temelie a bisericii a fost așezată, în anul 2000, de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Lăcașul a fost ridicat din piatră și cărămidă între anii 2001-2004, are formă de navă și un turn clopotniță înălțat pe pridvor.

La slujba de astăzi au participat autorități locale, cadre militare și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente