Resfințirea Bisericii Cataloi din Județul Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un ales sobor de preoții și diaconi, a săvârșit joi, 8 septembrie, slujba de resfințire a bisericii cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’ din localitatea Cataloi, jud. Tulcea, după cum ne informează Alexandru Chituță.

După slujba de resfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, subliniind faptul că ‘praznicul Nașterii Maicii Domnului este ziua care aduce multă bucurie în sufletele noastre ale creștinilor, pentru că Maica Domnului este cu adevărat Maica bucuriei prin faptul că l-a născut cu trup pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, pe Mântuitorul Iisus Hristos”.

„Maica Domnului este luceafărul dimineții care în zorile mântuirii neamului omenesc a vestit venirea în lume a Soarelui dreptății. Nașterea Maicii Domnului prăznuită acum la început de An Nou Bisericesc este dătătoare de speranță pentru toți creștinii și, în același timp, un imbold la o viață curată, la rugăciune și la slujirea aproapelui după modelul Maicii sfinte’, a mai preciza Preasfinția Sa.

Biserica, construită în stil bizantin între anii 1895 și 1906, s-a aflat într-un amplu proces de restaurare și consolidare, iar catapeteasma și icoanele au fost restaurate.

Comentarii Facebook


Știri recente