Resfințirea Bisericii Buna Vestire – Răducanu, din Târgu Ocna

Biserica ‘Buna Vestire’ – Răducanu din Târgu Ocna, Protopopiatul Onești, județul Bacău, va fi resfințită duminică, 16 septembrie 2012, de Înalt Preasfințitul Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, și de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Mâine, la ora 10:30, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, va fi adusă de la Catedrala arhiepiscopală din Roman racla în care se află părticele din moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva. De la ora 11:00 se vor oficia Agheazma mică și Taina Sfântului Maslu, iar de la ora 18:00 se va sluji Vecernia unită cu Litia. Slujba de resfințire va fi urmată de Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de IPS Ioan și PS Ioachim Băcăuanul. După rostirea cuvântului de învățătură, va avea loc lansarea monografiei ‘Biserica Buna Vestire, Răducanu, fosta Mănăstire Răducanu, 1694; 1763’.

‘Biserica noastră a trecut în ultimii ani prin ample lucrări de restaurare, conservare, consolidare și de refacere a acoperișului. Au fost restaurate pictura, componentele artistice, mobilierul, s-a reabilitat incinta s.a. Din informațiile pe care le avem, se pare că o astfel de reabilitare nu a mai avut loc de 150 de ani. Ani de-a rândul, bisericii noastre i s-a țesut o haină nouă și înfrumusețată, refăcându-i-se frumusețea de odinioară’, a spus pr. paroh Ioan Panțîru.

Mâine, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul va sfinți Școala numărul 5 din Roman și va oficia Te Deumul pentru începutul noului an școlar. Tot mâine, Preasfinția Sa va oficia, de la ora 17:30, slujba Vecerniei în parohia Holt, Protopopiatul Bacău. Cu acest prilej, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul va sfinți Centrul ‘Școală după școală’ al acestei parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…