Resfințirea Bisericii Banu din Iași

Sute de credincioși din toată Moldova au participat, astăzi, la resfințirea Bisericii „Banu” din Iași. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan, împreună cu Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal și înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi, după cum informează Radio TRINITAS.

La finalul slujbei de sfințire, părintele mitropolit Teofan a subliniat, în fața celor prezenți, importanța momentului despre importanta acestui moment

A urmat Sfânta Liturghie, oficiată pe un podium special amenajat lângă biserica nou-sfințită.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, care a subliniat faptul că a fi buni creștini înseamnă, în principal, să împlinim cuvintele Evangheliei în viața noastră.

După Sfânta Liturghie, credincioșii prezenți au putut intra să se închine în sfântul altar, potrivit tradiției. Biserica Banu va rămâne deschisă, spre închinare, și în cursul acestei nopți, până când toți cei care așteaptă la rând vor reuși să ajungă în sfântul altar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…