Resfințirea bisericii Adormirea Maicii Domnului din Coteana

Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârșit Duminică, 9 septembrie, slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Coteana I.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro Preasfinția Sa a subliniat multiplele înțelesuri ale Sfintei Cruci, insistând mai mult pe aspectul de jertfă: „Departe de relaxare, de tot ceea ce lumea ne oferă uneori cu ușurătate, viața în Hristos ne cheamă la jertfă, la cruce, la efort, la luptă. Una dintre aceste jertfe este postul. Tot jertfă este și lacrima pe care o vărsăm în fața sfintei icoane, atunci când ne plângem păcatele. Jertfă sunt și faptele noastre de milostenie, atunci când ne lipsim pe noi înșine și dăm văduvei, copiilor sărmani, bolnavilor și tuturor celor care au nevoie de ajutorul nostru. Jertfă este și lupta noastră cu noi înșine, ca să nu ne întinăm trupurile și sufletele cu păcate, ci să le păstrăm cât mai curate. De altfel, acest exemplu ni l-a dat Însuși Mântuitorul Hristos, întrucât, deși era Dumnezeu, a ales jertfa, îmbrățișând crucea, cu toată suferința, durerile, pălmuirile și rușinea, ca să ne aducă nouă tuturor mântuirea”.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru efortul depus la restaurarea bisericii Parohiei Coteana I, Preasfințitul Sebastian a acordat rangul de Iconom Pr. Paroh Eugen-Ștefan Gheorghiță, rangul de Sachelar Pr. Laurențiu-Rareș Gheorghiță, precum și Distincția de Vrednicie Dlui Dep. Gigel-Sorinel Știrbu, Dlui Ec. Marin Gubandru și Dlui Primar Ing. Victor Dima.

Comentarii Facebook


Știri recente