Resfințire de Biserică la Uncești, Protopopiatul Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia duminică, 19 septembrie, slujba de resfințire a Bisericii cu hramul „Sfântul Nicolae” din Uncești (Protopopiatul Roman), informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Sfântul lăcaș a fost construit în anul 1868, pe temelia unei alte Biserici mai vechi. Zidit din cărămidă arsă, pe temelie de piatră, în formă de corabie, sfântul lăcaș a avut parte de lucrări de renovare și restaurare, realizate în ultimii ani de preotul Bogdan Pantelimon, cel care păstorește în parohia Bârjoveni din anul 2004.

Deși eforturile de refacere au fost mari, dat fiind faptul că parohia este una săracă, în ultimii ani, preotul paroh a reușit consolidarea pe interior și exterior a bisericii, turnarea trotuarelor, schimbarea sfintei mese și altele.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…