Resfintire de biserica la Curtea de Arges

La Curtea de Arges a fost resfintita astazi biserica

cu hramul ”Sfantul Gheorghe’ si ‘Sfanta Filofteia’, singura biserica din stravechea Cetate de Scaun a Tarii Romanesti cu hramul a doi mari sfinti ai crestinatatii ortodoxe.

Slujba de resfintire a fost savarsita, in prezenta unui mare numar de credinciosi de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte Prea Sfintitul Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului.

Resfintirea acestui sfant lacas de cult ortodox, unul din cele mai frumoase din cele 11 biserici cate sunt la Curtea de Arges, vine in urma unei vaste lucrari de restaurare, prima de acest fel, inclusiv spalarea picturii interioare, pictura ce a fost realizata in stil bizantin.

Biserica ‘Sfantul Gheorghe’ si ‘Sfanta Filofteia’ a fost ridicata in anii 1934-1936, in timpul

harnicilor si evlaviosilor Episcopi ai Argesului, Nichita si Grigore, cu sprijinul direct al Ministrului Cultelor de atunci, dl. V.Iamandi, prezent si el la slujba de

sfintire. Inca din prima zi si apoi timp de peste 50 de ani, biserica a fost slujita cu credinta de Preotul paroh Gheorghe Popescu, care a trecut la cele vesnice cu putin inainte de a implini venerabila varsta de 100 de ani, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente