Resfințire de Biserică la Bucșești, Protopopiatul Moinești

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia duminică, 31 octombrie, slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul” din parohia Bucșești, protopopiatul Moinești, informează epr.ro.

Biserica a fost construită între anii 1949 – 1974, fiind sfințită de PS Arhiereu Eftimie Bârlădeanul, actualul Arhiepiscop al Romanului și Bacăului. Trecerea anilor și necesitățile comunității au făcut ca, după 2000, aici să înceapă o serie de lucrări menită să schimbe imaginea bisericii. Astfel, după 2003, sub coordonarea preotului paroh Costică Scorțanu, susținut de credincioși, au avut loc lucrări de refacere și împodobire a lăcașului de cult.

„Interiorul bisericii a fost pictat în tehnica frescă, a fost introdusă o centrală pe lemne, iar exteriorul a fost refăcut. De asemenea, a fost pavată curtea dimprejur, iar lângă sfântul lăcaș a fost construită o clopotniță nouă, în care au fost montate patru clopote”, a explicat preotul paroh.

Tot duminică, PS Episcop Ioachim Băcăuanul va sfinți și așezământul social-filantropic, ridicat cu ajutorul lui Ioan Dobrovăț, actualul primar, și Ioan Neculcea.

Comentarii Facebook


Știri recente