Resfințire de biserică în satul Comănești, Protopopiatul Darabani

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, alături de un sobor de preoți și diaconi, a resfințit sâmbătă, 8 septembrie 2012, Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Parohia Comănești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Din soborul de preoți a făcut parte și pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani. Pr. prof. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Dorohoi, a adresat un cuvânt celor prezenți, în care a vorbit despre Maica Domnului, iar pr. Dumitru Păduraru, redactor-colaborator al postului Radio Trinitas al Patriarhiei Române, a subliniat importanța sărbătorii Nașterii Maicii Domnului. Pr. Dumitru Păduraru a făcut o paralelă între Maica Domnului și mama din vremurile noastre. În continuare, au susținut alocuțiuni pr. Ciprian Hapliuc, fostul paroh de la Comănești, și pr. Grigore Andrei de la parohia Smârdan, care suplinește parohia Comănești.

‘Biserica din satul Comănești nu a mai fost sfințită de 120 de ani și, de aceea, prezența Preasfințitului Calinic Botoșăneanul a fost deosebită. Toți credincioșii s-au bucurat de prezența Preasfinției Sale, mărturisind că acest moment va rămâne în amintirea lor. La slujba Sfintei Liturghii au participat peste 500 de credincioși din comuna Suharău’, a relatat pr. Grigore Andrei, care a primit cu acest prilej rangul de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente