Resfințire de Biserică în Protopopiatul Piatra Neamț

Biserica „Înălțarea Domnului” din Roșieni-Dămuc, Protopopiatul Piatra Neamț, va fi resfințită sâmbătă, 28 august. Slujba de târnosire va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Dimitrios, Mitropolit de Irinopolis, informează Radio TRINITAS. Slujba de resfințire va fi urmată de Sfânta Liturghie oficiată pe un podium special amenajat lângă biserică.

Mai multe detalii despre lucrările de restaurare și înfrumusețare ale lăcașului de cult a oferit părintele paroh, Mihai Ionichie: ‘În anul 2002 am reușit să realizăm încălzirea centrală a Bisericii, în 2004 a fost construită casa parohială; s-a renovat casa de prăznuire. De asemenea Biserica a fost izolată pe exterior și apoi, în anul 2008, a fost modificată în interior fiind pregătită pentru pictarea ei în tehnica „fresco”‘.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu a fost construită, la intrarea în curtea Bisericii, o clopotniță care mai apoi a fost pictată. Prin ajutorul unei familii de buni credincioși a fost achiziționat un clopot de 260 de kg pentru clopotnița Bisericii”, a mai spus părintele paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…