Resfințire de biserică în Parohia Sudiți din Protopopiatul Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent, duminică, 2 septembrie 2012, în mijlocul credincioșilor din Parohia Sudiți, pentru sfințirea lucrărilor exterioare ale bisericii, îmbrăcarea Sfintei Mese, sfințirea picturii și a catapetesmei, informează site-ul sf-esc.ro.

Programul liturgic a început cu slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și Preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, Exarhul mănăstirilor și schiturilor, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, Părintele protopop Dumitru Drăghici.

Pentru activitate misionară și administrativă deosebită Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit iconom pe Părinte Daniel Dobrin, preot al Parohiei Sudiți, Protopopiatul Slobozia.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți înțelesul pericopei evanghelice, a lucrătorilor necredincioși ai viei, atrăgând atenția asupra avertismentului Mântuitorului, că pe cei răi cu rău îi va pierde Dumnezeu.

Preasfinția Sa i-a felicitat pe cei care au contribuit la frumoasa lucrare de restaurare a bisericii din Sudiți.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a urmat slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, resfințirea picturii restaurate și a catepetesmei.

Comentarii Facebook


Știri recente