Resfințire de biserică în Parohia Rădești, Protopopiatul Târgu Bujor

Credincioșii Parohiei Rădești, Protopopiatul Târgu Bujor, județul Galați, au participat ieri la resfințirea bisericii parohiale din localitate, cu hramul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’, de către Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum informează „Ziarul Lumina”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un ales sobor de preoți din administrația eparhială și din parohiile învecinate, în prezența unui impresionant număr de credincioși din parohie și nu numai.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon Florin Lefter a fost hirotonit preot pe seama Bisericii ‘Duminica Tuturor Sfinților’ din Parohia Adam, Protopopiatul Târgu Bujor, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de o parte din membrii Corului ‘Ortodoxia’ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Copiii Parohiei Rădești, îmbrăcați în costume populare, au participat și ei la slujba Sfintei Liturghii, primind binecuvântarea ierarhului, iar la final au primit pachete cu dulciuri și iconițe și cărți de rugăciuni.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala agapă creștinească, membrii Consiliului și Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.500 de persoane, atât credincioși participanți, cât și persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei.

Biserica resfințită ieri, construită între anii 1923 și 1937 pe terenul donat de Banca Populară ‘Trei Izvoare’ din Rădești, a fost sfințită pentru prima dată în 14 noiembrie 1932, de către episcopul Nifon Criveanu al Hușilor. Cel de-al Doilea Război Mondial, dar și puternicele cutremure din 1940 și 1977 și-au pus amprenta asupra lăcașului de cult, fiind necesare ample lucrări de reparații. În acest sens, între anii 1992 și 2012, cu binecuvântarea ierarhului locului și prin jertfa bunilor credincioși, au fost realizate atât lucrările de consolidare, cât și cele de finisare interioară și exterioară.

Lucrările de pictură în tehnica fresco au fost realizate între anii 2002 și 2006 de pictorul Aftene Enache din Galați.

De asemenea, a fost construită și o nouă clopotniță, o cancelarie parohială, iar biserica a fost înzestrată cu sfintele odoare și mobilier liturgic.

Comentarii Facebook


Știri recente