Resfințire de biserică în Parohia Pătule II din Episcopia Severinului și Strehaiei

Biserica Ortodoxă sărbătorește, duminică, 8 iulie 2012, pe Sfinții Epictet și Astion. În această zi, biserica Parohiei Pătule II – Protopopiatul Vânju Mare din Episcopia Severinului și Strehaiei va fi resfințită de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum a precizat Cătălin Cernătescu.

Totodată, Preasfinția Sa va oficia și Sfânta Liturghie Arhierească.

Slujba de sfințire va începe la orele 09:00, iar răspunsurile la strană vor fi oferite de o parte din membrii Corului ‘Kinonia’

Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost construită între anii 1903-1905, de către arhitectul Cărtianu, pictorul Ștefan Nachescu și maistorul Bojin Marcovici, cu contribuția boierilor Gh. Crețeanu , Gh. Balș și Gh. Moruzzi. De-a lungul timpului, s-au mai executat lucrări de finisare și tencuieli și s-a schimbat acoperișul.

Întrucât pictura interioară necesita restaurare, această lucrare s-a întreprins între anii 2009-2012, în timpul păstoririi Preasfințitului Părinte Nicodim, cu sprijinul Consiliului Local, al Consiliului Parohial și al credincioșilor din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente