Resfințire de biserică în Parohia mehedințeană Șimian

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, biserica cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din localitatea mehedințeană Șimian a fost resfințită. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, PS Nicodim și-a exprimat mulțumirea față de calitatea restaurării lăcașului de închinare, cu precădere a picturii. Pentru a întregi bucuria prilejuită de evenimentul resfințirii, PS Episcop a acordat celor doi preoți slujitori, Ion Nedelea și Constantin Istrate, rangul de iconom stavrofor. De asemenea, au mai fost acordate gramate de mulțumire tuturor celor care au ajutat la restaurarea sfântului lăcaș de închinare și rugăciune.

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din localitatea Șimian a fost sfințită pentru prima dată în 15 august 1906 de protoiereul județului, iconom stavrofor Dimitrie Goliciu, așa cum mărturisește pisania de la intrarea în sfântul lăcaș. Deși s-a mai curățat o dată pictura în anul 1955, de-abia între anii 1999 și 2010 s-au făcut reparații de amploare la acoperiș, precum și la tencuielile interioare și exterioare. Restaurarea recentă a picturii s-a realizat sub purtarea de grijă a preoților slujitori Gheorghe Puiu Ciolan, trecut la cele veșnice, Ion Nedelea și Constantin Istrate, și prin măiestria pictorului Nicolae Vâlcu. Enoriașii Parohiei Șimian și autoritățile locale au fost alături de părinții slujitori în acest demers de reparare și înfrumusețare a lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente