Resfințire de biserică în localitatea Pădurișu, Protopopiatul Oltenița

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a resfințit duminică, 9 octombrie 2011, biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Pădurișu, comuna Frumușani, Protopopiatul Oltenița, după cum informează site-ul sf-esc.ro. Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă părintele consilier Daniel Enașcu, părintele consilier Daniel Paul Demișcă, părintele protopop Marian Necula și un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de începerea slujbei, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre fiecare moment al rânduielii întocmirii Sfintei Mese, apoi părintele consilier Daniel Florin Enașcu a dat citire documentului de resfințire a bisericii. După întocmirea Sfintei Mese și a Proscomidiarului a urmat săvârșirea Sfintei Liturghii.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu l-a hirotesit întru iconom-stavrofor pe părintele paroh Cătălin George Smărăndoiu, iar părintele Nicolae Trușcă de la Parohia Negoiești a primit prin hirotesie rangul de iconom, ca răsplată a activității misionare și administrative desfășurate în parohie.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de pomenire a ctitorilor bisericii și sfințirea lucrărilor exterioare ale lăcașului de cult, săvârșindu-se procesiunea în jurul lăcașului de cult.

La acest moment istoric pentru comunitatea din Pădurișu, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Preasfinția Sa a cercetat, apoi, biserica parohială din Frumușani.

Comentarii Facebook


Știri recente