Resfintire de biserica in judetul Bacau

PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va oficia maine, 30 iulie, slujba de resfintire a bisericii din satul Pangesti, judetul Bacau. Sfantul lacas a fost construit intre anii 1892-1908, fiind renovat de mai multe ori. Recent, biserica a fost reacoperita cu tabla de cupru si a fost renovata sfanta masa. Mai multe detalii despre evenimentul de maine ne-a oferit PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Este vorba de resfintirea unei biserici inchinate Adormirii Maicii Domnului si la aceasta biserica s-au intreprins ample lucrari de restaurare atat in interior, cat si in exterior. Este vorba de restaurarea totala a acoperisului, facandu-i-se o alta sarpanta, iar acopersiul s-a facut din tabla de cupru. S-au restaurat zidurile exterioare si interioare, s-a redotat biserica si in aceasta duminica se va face resfintirea tuturor acestor lucrari de la aceasta biserica care este o biserica foarte importanta in zona aceea a judetului Bacau. Speram ca credinciosii vor participa cu evlavie, ca de obicei, la resfintirea bisericii’.

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din satul Pangesti este deosebita, prin faptul ca existenta sa este legata de numele fostului episcop al Romanului si academicianului Melchisedec Stefansecu. Acesta a pus piatra de temelie a bisericii, iar slujba de sfintire a fost oficiata de catre fratele ierarhului Melchisedec Stefanescu. ‘Biserica a fost construita intr-un timp anume, deoarece isi leaga numele sau de marele episcop al Romanului Melchisedec Stefanescu. Acesta a pus piatra de temelie inaintea mortii sale, in 1892, si dupa aceea s-au continuat lucrarile, ca in 1908, fratele sau, Valerian Stefanescu, sa sfinteasca aceasta biserica’, a adaugat PS Ioachim Bacauanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…