Resfințire bisericii parohiei Târlele Filiu, jud. Brăila

Credincioșii parohiei Târlele Filiu, protopopiatul Făurei, județul Brăila au participat duminică, 23 septembrie 2012, la resfințirea bisericii parohiale din localitate, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, în prezența unui impresionant număr de credincioși.

În cuvântul de învățătură, potrivit Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a evocat personalitatea părintelui Dometie Manolache.

„În universul Bărăganului, într-un sat modest de lângă Ianca avem bucuria de a intra într-o casă care a dat oameni mari, cu suflet mare și unul din acești oameni cu suflet mare pentru Biserica și neamul românesc este părintele Dometie Manolache, cunoscut de la Râmeț prin slujirea bisericească”, a spus Înaltpreasfinția Sa potrivit Radio TRINITAS.

Cu acest prilej, biserica parohială a primit și un nou hram: „Sfântul Cuvios și Mucenic Dometie Persul”, sărbătorit în fiecare an la 7 august. După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire la Muzeul „Arhimandrit Dometie Manolache”.

Comentarii Facebook


Știri recente