Reprezentanții Avocatului Poporului în vizită la Palatul Patriarhiei

Reprezentanții Avocatului Poporului s-au întâlnit pe 2 martie 2012 cu reprezentanții Patriarhiei Române. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Patriarhiei și a avut un caracter de informare asupra atribuțiilor și activității pe care o desfășoară Istituția Avocatul Poporului.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, doamna Erzsebet Dane, adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul „Drepturile Omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale”: „Întâlnirea noastră de astăzi a fost începutul unei relații de colaborare, în sensul în care ne-am prezentat, am spus care sunt competențele instituției noastre, cu ce ne ocupăm, cu ce probleme pot enoriașii acestui cult religios să se îndrepte către instituția Avocatul Poporului și am solicitat ca să se facă o publicitate pentru instituția noastră și enoriașii să fie îndreptați spre ea, întrucât putem să îi ajutăm în oricare dintre situațiile în care drepturile dumnealor sunt încălcate de către autorități ale administrației publice, instituții publice, regii autonome sau servicii publice din această țară. Serviciile noastre sunt scutite de taxă”.

Instituția Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă și independentă față de orice altă autoritate publică și are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice, în raporturile acestora cu autoritățile publice.

Comentarii Facebook


Știri recente