„Repere patristice în dialogul dintre teologie și știință” – opera care demonstrează necesitatea construirii unui dialog între teologie și știință

Relația dintre teologie și știință reprezintă un domeniu de mare actualitate și complexitate, care are în vedere două tipuri de cunoaștere, aparent diametral opuse. O motivație așadar, și pentru apariția volumului „Repere patristice în dialogul dintre teologie și știință”, coordonată de Adrian Lemeni la Editura „Basilica” a Patriarhiei Române, informează TRINITAS TV.

Cartea, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, arată necesitatea construirii unui dialog între teologie și știință, activându-se vocațiile și competențele specifice fiecărui domeniu. În efortul de angajare pe calea unui dialog veritabil, fără accente ideologice, este valorificată taina persoanei, prin intermediul unei întâlniri directe între teologi și savanți. Plecând de la această realitate, cartea reprezintă o mărturie importantă și de actualitate. Cei 10 autori, deopotrivă teologi și oameni de știință, se regăsesc în aceeași perspectivă fundamentată patristic și în strânsă legătură cu viața Bisericii, acolo unde darurile specifice sunt valorificate solidar.

Volumul „Repere patristice în dialogul dintre teologie și știință” coordonat de Adrian Lemeni, poate fi achiziționat, la prețul de 29 lei și 40 de bani, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele lăcașurilor de cult din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente