Reorganizare și dinamizare pentru viața monahală din Arhiepiscopia Craiovei

În urma întrunirii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, din data de 28 mai a.c., s-au luat mai multe hotărâri cu privire la reorganizarea și dinamizarea vieții monahale din județele Dolj și Gorj. Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a binecuvântat și a consfințit pe stareții și starețele alese.

În baza temeiului cu nr. 955/2010, Mănăstirea Maglavit a fost transformată din mănăstire de călugări în mănăstire de călugărițe. La conducerea obștei a fost aleasă ca stareță maica Mărgineanu Maria Manuela de la Mănăstirea Strâmba, din Județul Gorj. Investirea acesteia a avut loc sâmbătă, 12 iunie, în prezența Mitropolitului Irineu, la Mănăstirea Maglavit, informează mitropoliaolteniei.ro.

În baza temeiului cu nr. 956/2010, preacuviosul părinte ieromonah Moise Giuliano Pahomie, preot slujitor la Mănăstirea Strâmba Gorj, a fost ales ca stareț al Mănăstirii Sadova, din județul Dolj. Ceremonialul de investire a fost săvârșit de IPS Irineu, în cursul zilei de sâmbătă, 12 iunie, la Mănăstirea Sadova. De asemenea, în baza temeiului cu nr. 957/2010, preacuviosul părinte protosinghel Dărângă Valentin Vladimir, fost stareț la Mănăstirea Maglavit, a fost ales în demnitatea de mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dumitru” din Craiova. Hirotesia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii, din Duminica a doua după Rusalii, la catedrala mitropolitană.

La Mănăstirea Tismana, în urma votului liber exprimat al obștii de maici și a rezoluției cu nr. 954/2010, a fost aleasă ca stareță monahia Popescu Ana Antonia. Instalarea a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 5 iunie, la Mănăstirea Tismana.

Comentarii Facebook


Știri recente