Relatiile dintre Biserica Ortodoxa a Rusiei cu sediul la Moscova si ortodocsii rusi din afara granitelor Rusiei au revenit la normal.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei a facut un semnificativ pas inainte in relatiile sale cu ortodocsii rusi din afara granitelor tarii. La recenta lor intrunire, episcopii rusi au ajuns la concluzia ca este necesara oprirea tuturor proceselor in Justitie, care se desfasoara in prezent intre cele doua Biserici Ortodoxe rusesti, si care au ca obiect cladiri sau proprietati de pamant in Israel si in Europa. Sinodalii au mai recomandat preotilor aflati sub ascultarea Patriarhiei moscovite si care se afla in misiune in afara tarii, sa organizeze conferinte, pelerinaje si actiuni culturale impreuna cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe din Diaspora. Aceste masuri sunt urmarea directa a intalnirii bilaterale de la Moscova, din luna iunie 2004, care va fi reeditata in Germania, din luna septembrie a.c..

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…