Reeditarea unei opere clasice a literaturii patristice

Una dintre cele mai importante opere de teologie speculativă ale Răsăritului Ortodox este, cu siguranță, faimoasa „Ambigua” a Cuviosului Maxim Mărturisitorul, informează TRINITAS TV.

Lucrarea, după denumirea completă „Despre diferite locuri cu multe și adânci înțelesuri din Sfinții Dionisie și Grigorie”, a ajuns să fie cunoscută și apreciată și în spațiul apusean prin traducerea lui Johannes Scotus Eriugena, cel care, de altfel, i-a și dat titlul „Ambigua”.

În limba română, această operă clasică a literaturii patristice a fost tradusă de Părintele Dumitru Stăniloae și a apărut inițial în volumul 80 al colecției Părinți și Scriitori Bisericești, în anul 1983.

De curând, această traducere din „Ambigua” a fost reeditată la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Deși ea nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui teolog, lucrarea nu se adresează exclusiv dogmatiștilor sau celor care studiază Teologia, ci oricărui creștin care înțelege legătura indisolubilă dintre cunoașterea adevărurilor de credință și viața spirituală autentică.

Lucrarea Cuviosului Maxim Mărturisitorul poate fi achiziționată, la prețul de 42 de lei, de la magazinele de carte bisericească dar și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…