Recunoștință și prețuire pentru misiunea de caritate

103 preoți de caritate din unitățile de spital, învățământ, aziluri, orfelinate și cimitire din Arhiepiscopia Bucureștilor au primit ieri în dar, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, câte o reverendă, o suprareverendă și un fes preoțesc, informează „Ziarul Lumina”.

Acțiunea, care a avut loc în Sala ‘Europa Christiana’ din Palatul Patriarhiei, a fost un gest de recunoștință și de prețuire pentru activitatea pe care o desfășoară preoții de caritate din spitale, învățământ, aziluri, orfelinate și cimitire din Arhiepiscopia Bucureștilor, care au o misiune foarte grea, de a aduce speranță, acolo unde este prezentă suferința, sau consolare, în mijlocul durerii, după cum a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. ‘Când un preot de caritate de cimitire trebuie să aducă o consolare familiilor îndoliate, el reprezintă prezența lui Hristos care a spus femeii văduve din Nain, care ducea pe ultimul drum pe unicul ei copil: ‘Nu mai plânge!’, prin aceasta Hristos, Capul Bisericii, ne învață să fim alături de oamenii în suferință, să dăm suferinței un sens și mai ales să fim aproape de cei care se află în suferință. Mulțimea vindecărilor din Noul Testament pe care le-a săvârșit Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre, ne arată că Lui Îi era milă de cei care sufereau și astfel a vindecat pe bolnavii care au fost aduși la El’, a arătat Preafericirea Sa.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a atras atenția că multa suferință poate produce preotului de caritate un fel de insensibilizare și, adesea, o lipsă de atenție. ‘La un moment dat, multa durere face pe om nu numai trist, ci și neatent la detalii. Lucrarea dumneavoastră este foarte importantă pentru noi fiindcă prin preotul de caritate aducem pace acolo unde este tulburare multă, aducem speranță acolo unde este deznădejde și mângâiere, acolo unde este prea multă durere. De aceea, trebuie să fim foarte solidari cu dumneavoastră, mai ales că nu sunteți într-o instituție a Bisericii, sunteți misionari ai Bisericii în instituții de stat sau publice’, a mai precizat Patriarhul României.

Confecționate de croitoria ‘Reverenda’

La final, Patriarhul Daniel a subliniat că recunoștința este cea mai mare virtute, deoarece așa se numește Euharistia, și a apreciat întâlnirile lunare ale preoților de caritate de spital, precum și cele trimestriale, când li se alătură preoții de caritate de cimitire pentru sfătuiri frățești și îmbogățirea activităților pastoral-misionare, prin deprinderea lor de la cei mai înduhovniciți. De asemenea, Preafericirea Sa le-a propus preoților care nu au fost până acum în pelerinaj în Țara Sfântă sau în alte locuri din Turcia, Grecia, Serbia, Ucraina sau în Italia, cu prilejul anului 2013, Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, să se înscrie la Agenția ‘Basilica Travel’.

Cele trei piese vestimentare preoțești (reverendă, suprareverendă și fes) primite de cei 103 preoți de caritate au fost confecționate de croitoria ‘Reverenda’ a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Evenimentul de ieri a avut loc datorită hotărârii Permanenței Consiliului Arhiepiscopiei Bucureștilor, ai cărei membri au fost prezenți la acțiunea filantropică.

Comentarii Facebook


Știri recente