Rectorul universității de Studii din Molise-Neapole, Italia, oaspete al ÎPS Mitropolit Nifon

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a primit, miercuri, 23 martie 2011, la Reședința eparhială, vizita domnului prof. univ. dr. Giovanni Cannata, rectorul Universității de Studii din Molise, Italia.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte legate de colaborarea dintre comunitățile academice din Târgoviște și Molise, dar și teme comune, atât cercetării științifice, cât și misiunii și pastorației creștine contemporane, precum protecția mediului, ca parte a viziunii ortodoxe asupra creației, ca dar a lui Dumnezeu și mediu al vieții omului.

După cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, marți, 22 martie, Înaltpreasfinția Sa a participat, în calitate de profesor universitar și decan al Facultății de Teologie, ca membru, la comisia Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște pentru decernarea titlului de doctor honoris causa domnului Cannata.

Domnul rector Giovanni Cannata este o personalitate marcantă a comunității academice italiene și internaționale, fiind preocupat de găsirea de soluții la provocările sociale, la studiul biotehnologiilor, precum și la protejarea mediului înconjurător.

Comentarii Facebook


Știri recente