Reconstrucția Mănăstirii Sfânta Elisabeta din cartierul clujean Becaș

Mănăstirea „Sfânta Elisabeta” din cartierul clujean Becaș va fi reconstruită pe o proprietate a Arhiepiscopiei Clujului. Hotărârea de reactivare a mănăstirii, luată, anul trecut, de Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului, a primit și girul Sinodului Mitropolitan de la Cluj.

În momentul de față se fac demersuri pentru formarea obștii monahale, după cum a declarat părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, pentru Radio TRINITAS: „Pentru Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj Napoca va fi o obște de călugărițe. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a desemnat o stareță care să coordoneze această obște, precum și un preot duhovnic, urmând ca în perioada următoare să se treacă la organizarea administrativă a obștii”.

Mănăstirea „Sfânta Elisabeta” a fost înființată, în 1935, de Episcopul Nicolae Ivan, la propunerea Societății Ortodoxe a Femeilor Române. Așezământul monahal funcționa, atunci, în scopul întreținerii unei școli de surori de caritate. După o istorie scurtă și foarte zbuciumată, mănăstirea a fost desființată în 1952.

Comentarii Facebook


Știri recente