Rechizite pentru școlarii din centrele sociale din județele Alba și Mureș

Peste 300 de copii, ocrotiți în 19 centre sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia și ale Asociației Filantropia Ortodoxă, din județele Alba și Mureș, au primit rechizite noi, informează „Ziarul Lumina”. Demersul este un semn de încurajare pentru școlari la început de an, dar și un exemplu, deoarece este necesară și contribuția comunității.

Rechizitele oferite elevilor, în valoare de 6.000 de lei, constau în caiete pentru toate tipurile de materii, blocuri de desen, acuarele, seturi de carioci și pixuri, stilouri și rezerve pentru stilouri, creioane pentru toate întrebuințările, coperte pentru caiete și cărți, penare, radiere, truse de geometrie, pastă corectoare, rigle și ghiozdane.

‘Pașaport pentru Succes’

Aceste rechizite nu acoperă însă toate nevoile pe care un copil le are la începutul anului școlar, costurile fiind foarte mari, mai ales în această perioadă de criză. Demersul este, pe de o parte, un semn de încurajare pentru școlari la începutul anului de învățământ, dar și un exemplu, întrucât alături de efortul fiecărui preot și asistent social care se ocupă de aceste centre sociale, e necesară și contribuția comunității și a tuturor celor care conștientizăm importanța asigurării unor condiții bune de educație pentru generația tânără, ce trebuie ocrotită.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului ‘Pașaport pentru Succes’, derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului ‘Facilitatea de Tranziție: Integrarea în societate a tinerilor aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate’.

Programe pentru 337 de copii din 19 centre

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează proiectul ‘Pașaport pentru Succes’ în județele Alba și Mureș, din 22 ianuarie 2010. Partener în cadrul proiectului este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Scopul său este creșterea capacității sectorului non-profit în general și a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în special, de a furniza servicii corespunzătoare pentru copii și tineri aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate, care să conducă la creșterea implicării sociale a acestora către o societate mai bună. Sunt furnizate programe de dezvoltare personală – tabere, drumeții, grupuri de dezvoltare, evenimente sociale – pentru 337 de copii și tineri ocrotiți în 19 centre sociale din județele Alba și Mureș. În cadrul centrelor, 95 de persoane beneficiază de formare în domeniul dezvoltării copiilor și tinerilor. În prezent, este elaborat un ‘Manual de lucru’ care se va distribui în cele 19 centre sociale din județele Alba și Mureș, precum și la nivelul altor ONG-uri din țară. Proiectul propune o abordare diferită a educației non-formale, respectiv educația prin joc și provocare, combinând creativ distracția cu învățarea, prin întâlniri de grup, tabere, drumeții, în vederea dezvoltării personale a copiilor și tinerilor ocrotiți în centrele sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente